Nieuws

Uitnodiging Limburgse Veteranendag (LVD) 18 jun2022

S.V.P. aanmelden voor 15 mei

1. Algemeen

Zoals u weet zal de 17e Limburgse Veteranendag (LVD) op zaterdag 18 juni 2022 te Roermond plaatsvin-den. Voor deze veteranendag zijn alle in Limburg wonende geregistreerde veteranen en hun eventuele partners uitgenodigd en zijn uitnodigingen verstuurd naar verschillende civiele en militaire autoriteiten in en buiten Limburg.
De LVD 2022 is een open evenement dat toegankelijk is voor iedereen.
Het is ons een bijzondere eer en genoegen de leden van uw bestuur met eventuele partner/ begeleider als gast op deze Limburgse Veteranendag uit te nodigen.

2. Programma
09.15 uur : Aanvang pendeldienst NS station Roermond – Nationaal Herdenkingspark (NHP);
09.30 – 10.50 uur : Ontvangst van deelnemers en genodigden voor de herdenking in het NHP - Her-denkingsterrein;
10.50 – 11.00 uur : Plaatsnemen, waarna aankondigingen;
11.00 – 12.00 uur : Herdenkingsplechtigheid bij het Verbindende Monument;
12.00 uur : Terrein reünie/ samenzijn open;
12.00 – 17.00 uur : Reünie en gezellig samenzijn op het reünie/samenzijn terrein waarbij u per per-soon een gratis rijst- of frietmenu en 2 consumpties worden aangeboden.
Diverse demonstraties o.a. met Politiehonden, het uitbeelden van momenten uit WO II door de re-enactmentgroep The Replacements en het optreden van het exercitiepeloton van de Schutterij Sint Joris uit Wessem. Voorts een static show van historische militaire voertuigen en een opstelling uit de historische collectie grondgebonden luchtverdediging uit Vredepeel. Tevens diverse informatiestands van o.a. het Nederlands Veteraneninstituut, het Veteranen Search Team, de Bond van Wapenbroeders en de gezamenlijke veteranenorganisaties in Parkstad (Zuid-Limburg). Voor de kinderen is er genoeg te doen met een springkussen, schmin-ken, kleding, militaire maaltijd, etc. Ook is er een mobiele veldkeuken met ver-koop van broodjes.
Muzikale omlijsting door een veteranen DJ en het Klaroenkorps van de Schutterij Sint Joris uit Wessem.
16.15 uur : Aanvang pendeldienst NHP – NS station Roermond;
17.00 uur : Einde LVD 2022.

3. Vervoer
a. Indien u met uw eigen auto komt kunt u deze parkeren op één van de twee parkeerterreinen op de weilanden aan de toegangsweg (Maastrichterlaantje) naar Kasteeltje Hattem/ tennisvereniging of op het verharde parkeerterrein bij het tennispark. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
b. Voor degenen die met openbaar vervoer komen wordt busvervoer ingezet tussen het NS station Roermond (busstationgedeelte) en het NHP v.v.
Vertrek NS station: 09.15 – 09.30 – 10.00 – 10.15 uur.
Vertrek NHP: 16.15 – 16.30 – 16.45 – 17.05 uur.
c. Openbaar busvervoer: ARRIVA buslijn 68 vertrekt vanaf NS station Roermond (busstation perron C).

4. Tenue
a. Militairen: DT 2 (modelonderscheidingen, zonder handschoenen);
b. Burgers: Tenue de Ville of nette burgerkleding.
c. Veteranen en leden van geüniformeerde organisaties: Bij voorkeur Veteranentenue, Verenigingste-nue of DT 2 (met modelonderscheidingen).

5. Aanmelden
Wilt u samen met de Veteranen Valkenburg naar Roermond gaan vul dan onderstaande formulier, wilt u op eigen gelegenheid zie dan onderstaande info:
a. Indien u gebruik maakt van deze uitnodiging wordt u verzocht de namen en andere gevraagde gege-vens van uw bestuursleden, die naar de LVD komen, op de bijgevoegde Excel verzamellijst te vermel-den. In de kolom “Deelname met/ zonder partner” kunt u volstaan met “Ja” of “Nee” achter de naam van het betreffende bestuurslid in te vullen. In de kolom “Opmerkingen” dient te worden aangege-ven of het betreffende bestuurslid “Naar de herdenking + reünie”, “Alleen naar de herdenking” of “Alleen naar de reünie” komt. Deze ingevulde lijst dient vóór 15 mei 2022 te worden teruggestuurd naar het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
b. De bestuursleden, die zich al eerder via onze website hebben aangemeld, dienen toch op deze lijst te worden vermeld.
c. De aangemelde personen krijgen vóór 8 juni 2022 een bevestiging van aanmelding voor de LVD en de gratis maaltijd- en consumptiebon(nen) toegestuurd. Heeft u op die datum nog geen bevestiging ont-vangen, neem dan contact op met het inschrijfbureau (e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Download uitnodiging

Flyer Limburgse Veteranendag 2022

Aanmelden Limburgse veteranendag

Please type your full name.

Invalid Input

Invalid email address.

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

 

 

 

veteranen-valkenburg-logo.png

Search