Nieuws

Bevrijding van Valkenburg

Op 17 september wordt de Bevrijding van Valkenburg aan de Geul weer gevierd.
Er zullen o.a. een aantal nieuwe herdenkingsborden worden onthult.
Wij zijn als bestuur van mening dat wij bij deze activiteit zichtbaar moeten zijn en de activiteit gaan ondersteunen.
Het is inmiddels onze taak geworden om de vlaggetjes te plaatsen bij de herdenkingsborden in onze gemeente. De bedoeling is dat dit op 10 september gebeurt. Daartoe vragen wij vrijwilligers om hieraan mee te werken. Als je meehelpt verwachten we je om 09.00 uur bij de Polfermolen in Valkenburg.
valkenburg bevrijding

Op 17 september is het programma als volgt:

OCHTEND

  • 10.00 uur bijeenkomst bij de Vredesvlam nabij de Sint Nikolaas kerk. Start van de bevrijdingstocht door Valkenburg. Van het Monument van Vrede volgen we enkele van de 42 struikelstenen naar station Valkenburg waar onze Joodse medeburgers werden weggevoerd en noemen hun namen 42 in getal . Dit zal om ongeveer half twaalf zijn afgelopen. Als je hierbij bent vragen we je om dan om 09.45 uur bij de kerk te zijn. Tenue is vrij, maar voor onze herkenbaarheid vragen we je de baret te dragen.

MIDDAG

  • 14.00 uur Rijksweg Houthem onthulling foto uit de reeks Valkenburg en WO2 door Mary De Goede van Gelder die als 3 ½ jarig meisje door het verzet van Amsterdam naar Houthem gebracht werd . We verzamelen om 13.45 uur bij het station Houthem-St Gerlach; tenue is vrij, maar bij voorkeur met baret
  • 15.00 uur Bij de waterput in IJzeren (Kapelstraat) onthult het Kernoverleg Sibbe IJzeren de historische foto ter herdenking aan het Yad Vasem wat deze kern kreeg voor de opvang van zoveel Joodse Kinderen in die verschrikkelijke oorlog.
  • Aansluitend willen wij een bevrijdings-borrel gaan drinken in ons home: Pub Henry VIII Grotestraat Centrum 24, 6301 CX Valkenburg

Wij begrijpen dat je wellicht niet in de gelegenheid bent om het complete programma te volgen op zaterdag. Wij laten je daarin vrij; Via onderstaand aanmeldformulier kun je aangeven of je op 17 sep de ochtend, de middag of de hele dag aanwezig bent. Wij zouden het als bestuur prettig vinden als zoveel mogelijk mensen in de middag komen zodat we kunnen bijpraten tijdens de borrel. Wij vragen je wel om s.v.p. voor 3 september te reageren.

Maandag 26 september halen wij de vlaggetjes weer op, daartoe verzamelen we om 19.00 uur bij de Polfermolen.
Wij hopen dat u deze activiteiten wilt ondersteunen en bij de borrel staan wij open voor uw ideeën.

Tot in september!
Met vriendelijke veteranengroet , Bestuur SVV

PS In november willen wij een bezoek aan 13 Lichte Brigade in Oirschot organiseren. Hierover ontvangt u een aparte nieuwsbrief.

Aanmeldformulier

Please type your full name.

Invalid email address.

Maak een keuze

Invalid Input

Invalid Input

 

 

 

veteranen-valkenburg-logo.png

Search