Over SVV

This image for Image Layouts addon


Achtergrond

Voormalig wethouder Bisschops heeft in 2018 de aanzet gegeven tot de Stichting Veteranen Valkenburg aan de Geul. In 2021 heeft dit verder gestalte gekregen, maar door de watersnoodramp is de oprichting verttraagd. In maart 2022 hebben de aanwezige veteranen bij de oprichtingsvergadering besloten dat er en Stichting Veteranen Valkenburg aan de Geul moest komen.

Lees meer
Stichting Veteranen Valkenburg aan de Geul

Visie

Stichting Veteranen Valkenburg aan de Geul streeft naar (h)erkenning, respect, waardering en zorg voor veteranen in/uit Valkenburg aan de Geul.

Missie

Stichting Veteranen Valkenburg aan de Geul geeft invulling aan de doelstellingen die leiden tot (h)erkenning, respect, waardering en zorg voor veteranen in/uit Valkenburg aan de Geul, waarbij de veteranen aanwezig zijn en niet meer weg te denken uit de Valkenburgse samenleving.

Primaire doelstellingen

 1. Gevolg geven aan uitvoering van de Veteranenwet van 11 februari 2012. Waarbij Erkenning, Respect, Waardering, en Zorg de kernwoorden vormen.

 2. Het behartigen van de belangen van de veteranen en zijn/haar thuisfront/achterban in de meest ruime zin van het woord.

 3. Bevorderen saamhorigheid tussen veteranen.

 4. Het organiseren van activiteiten voor veteranen en/of hun familie binnen de gemeente Valkenburg aan de Geul.

 5. Door het delen van ervaring(en) en kennis van militairen/veteranen aan derden begrip te kweken en zeker het historisch besef blijvend te bevorderen. Daartoe moet het VPV regelmatig zichtbaar zijn bij herdenkingen en evenementen binnen de gemeente.

 6. Goed contact bewerkstelligen en vervolgens onderhouden met de landelijke Vereniging Veteranen Platform.

 7. Goed contact bewerkstelligen en vervolgens onderhouden met SKVGOL.

Secundaire doelen en/of beoogde effecten

 1. Defensie als werkgever op de kaart zetten door het delen van ervaringen en het verstrekken van informatie aan geïnteresseerden.

 2. Contact onderhouden met de scholen van de gemeente Valkenburg aan de Geul, met als doel de begrippen vrede, veiligheid en de rol van Defensie daarin onder de aandacht te brengen. Daartoe kunnen er bijv. presentaties verzorgd worden door veteranen op de scholen.

 3. Connectie met de militaire onderdelen in Limburg: 13 Lichte Brigade uit Oirschot, DGLC in Vredepeel, JFCBS in Brunssum.

Primaire doelgroep

 1. Veteranen woonachting in het Heuvelland en omstreken.

 2. Familie van veteranen woonachtingin in het Heuvelland en omstreken.

Secundaire doelgroep en/of keypartners

 1. Bewoners Valkenburg aan de Geul.

 2. Scholen van de gemeente Valkenburg aan de Geul.

 3. Provincie Limburg.

 4. Lokale (Limburgse) veteranenorganisaties.
Image

Ons veteranen home.

Pub Henry Ⅷ is ons veteranen home. Dit is de plek waar wij als veteranen regelmatig gezelig samen komen. Als veteraan ben je van harte welkom. Bekijk onze agenda voor de datums van onze borrels.

Pub Henry Ⅷ
Grotestraat Centrum 24, 6301 CX Valkenburg
https://www.pubhenry.nl

fas fa-users
0
Veteranen
fas fa-user
0
Postactief
fas fa-user-nurse
0
In dienst
fas fa-female
0
Vrouwelijk
veteranen-valkenburg-logo.png

Search